Wilson avgjorde slaget om Agder

Etter årsbeste i førsteomgang var det tidligere Arendalspiller Kaia Wilson som ble matchvinner da vi slo Arendal 1-0 på Levermyr lørdag.

Vi får en kjempegod åpning på kampen, og etter et massivt trøkk setter Kaia Wilson inn 1-0 fire minutter ut i kampen.

– Moro for henne å få sin første Amazon-scoring og det mot gamle lagvenninner. Hun topper med det en god treningsuke fra hennes side med scoring, sier assistenttrener Andreas Kristoffer Berge.

I førsteomgang spiller vi årsbeste og dominerer kampen stort både offensivt og defensivt. Vi vinner de fleste duellene og er på andreballene i begge bokser. Det i tillegg til stort ballinnehav og mye fine kombinasjoner offensivt.

– Vi kommer ikke nærmere en total dominans i fotball enn det vi så i dagens 1.omgang, sier hovedtrener Leif Tsolis, før han fortsetter.

– Vi spilte gjennom ledd, rundt ledd, over ledd og vi kom til bøttevis med innlegg mot et lavtliggende Arendal. Det var hurtig ballbesittende fotball langs bakken og i lengderetningen, der vi spilte offensiv, underholdene og attraktiv fotball.

For Arendal har ingen kvalifiserte målsjanser de første 45 og vi er nærmere en dobling av ledelsen enn de er utligning.

– At det stod kun 1-0 er helt vilt. Kort og godt total dominans med ball, der vi spilte i rom eller traff en grønn og hadde startinger og bevegelser i alle rom samtidig. Vi slipper til null målsjanser og er bunnsolide i alle defensive faser av spillet i 1. omgang, sier Tsolis.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet (bla med pilen på høyre side av bildene):

Etter pause stepper Arendal mer opp, mens vi faller litt i duellspillet. Vi lager en del unødvendige frispark, og dødballer er Arendals styrke. De skaper farligheter på dødballene og andreballene, men et skudd like utenfor er det nærmeste de kommer. Vi klarer utover å lukke kampen mer utover, samtidig som vi og har våre muligheter. Totalt sett var det en jevn andreomgang.

– Når det gjelder 2. omgang så spiller vi mer på resultat, og lar Arendal få slå de lange polerne. Omgangen er jevnspilt, og jeg synes begge lag er svake. Det kriges fra begge lag, og det blir sjansefattig og kjedelig, sier Tsolis om det som skjedde etter hvilen, og det skal sies at vi og har andreomgangs største målsjanse da Farstad står alene foran mål, men en Arendalspiller får blokkert i siste liten.

Det ender med en meget viktig og fortjent 1-0-seier og vi viser at vi er best i Agder. Årets beste treningsuke ble i dag toppet med en deilig seier. Jentene fortjener skryt i dag. Samtidig fortjener de å kose seg med seieren og den gode prestasjonen foran de litt over 200 tilskuerne på Levermyr.

– Fullt fortjent seier, som burde vært langt større, konkludderer Tsolis med.

– Vi fortsetter det solide defensive spillet vårt og holder nullen igjen. Hjemme har vi ikke tapt siden første hjemmekamp mot Viking og vi har heller ikke sluppet inn mål i åpent spill på Levermyr siden den kampen. Utviklingen vår fremover i banen er samtidig enorm. På scoringen vår har vi tolv trekk i laget før den sitter i mål, men vi har og mye fine kombinasjoner offensivt og rundspiller til tider Arendal, legger assistenttrener Berge til avslutningsvis.

Takk til alle som stilte opp på tribunen, takk til frivillige rundt klubben, takk til balljentene og takk til dommeren som dømmer en meget god kamp. Han lar det være dueller og lar oss spille fotball. En av de bedre vi har hatt denne sesongen.

Neste uke begynner vi å jobbe inn mot de tre siste kampene før sommerpausen. Vi møter Bryne neste lørdag på bortebane, før vi har midtukekamp borte mot Sogndal på onsdagen. Vårsesongen avsluttes med Haugesund hjemme på Levermyr søndag 2. juli klokken 13:00.

Se scoringen som avgjorde slaget om Agder i videovinduet:

Lagoppstilling:

Maria Haugen Bueie, Kamilla Bruhjell (K), Kim Dolstra (Selma Lovise Nohlqvist-Hansen fra 89. min), Kristina Grøndal, Elise Anne Morris, Selma Nohlqvist-Hansen, Emma Pettersen (Mia Rostad Huse fra 86. min), Kaia Wilson (Jenni Heng Walaunet fra 80. min), Lise Thomassen Farstad (Ida Livgård Jensen fra 89. min), Ingrid Synnøve Nødland, Julie Lossius, Tuva Hodne

Ubenyttede reserver: Kristine Strømnes, Frida Holmøy, Inger Sophie Aasheim

Scoringer:
1-0: Kaia Wilson (Emma Pettersen, Ingrid Nødland, Julie Lossius) (4 min)

Gule kort Amazon: Kaia Wilson, Tuva Hodne
Gule kort Arendal: Ingen

Tilskuere: 220