Vi spiller i 2. divisjon 2024

Torsdag fikk Amazon Grimstad FK bekreftelse fra NFF om at vi spiller i 2. divisjon også i 2024.

Det har vært en turbulent sesong som i utgangspunktet endte med 12. plass i 2. divisjon avdeling 1, men håpet om 2. divisjonsspill har fortsatt ligget der siden serieslutt. Først håpet vi på TIL 2020-seier i Toppserie-kvaliken mot Avaldsnes da det ville medført at rekruttlaget til laget fra Karmøy hadde rykket ned og vi beholdt plassen. Avaldsnes klarte derimot å vinne kvaliken og dermed beholdt Avaldsnes 2 plassen.

Onsdag ble det så bestemt at Avaldsnes blir degradert fra Toppserien til 1.divisjon siden de ikke klarte å levere positiv egenkapital i henhold til handlingsplanen de var underlagt. Dette fører igjen til at Avaldsnes 2 rykker ned til 3. divisjon og at Amazon holder plassen. Dog med forbehold om at Avaldsnes har en 14 dagers klagefrist og dermed må man avvente.

Men senere onsdag kveld tikket det inn en melding fra Agder fotballkrets om at Forbundsstyret har vedtatt en serieendring for 2. divisjon kvinner. Det medfører at i stedet for 2 avdelinger med 14 lag, skal det nå bli 3 avdelinger med 10 lag. Det at 2. divisjon øker med to lag, gjør også at Amazon Grimstad blir et av lagene som får den ekstra plassen. Nanset får den andre ledige plassen.

Det fikk Amazon Grimstad FK bekreftet fra NFF sentralt torsdag.

Dermed kan vi glede oss over at vi fortsatt spiller i 2.divisjon i 2024 og dermed kan det bli duket for to spennende lokaloppgjør mot henholdsvis Arendal og Start neste sesong.

Vi gleder oss stort til å ta fatt på 2024-sesongen.