Utviklingskamp mot Odd i dag

Hovedtrener Leif Tsolis har ordet om kampen i dag og spillerlogistikken.

I dag skal Amazon Grimstad teste ut flere svært unge fotballspillere, som et ledd i en strategi der vi skal sette sammen en gruppe unge fotball talenter inn mot 2024-sesongen. Vi kommer til å starte kampen med 3-4 hospiteringsspillere i skjønn forening med 4-5 mer etablerte A-lagsspillere.

Samtidig med at toppsatsingen på A-laget skal opprettholdes i 2024, så skal vi bygge opp en høyere kvalitet i utviklingsarbeidet vårt. Dagens utfordring blir dermed optimal, og kanskje i overkant stor. Samtidig lærerik og utviklende for et pur ungt Amazon Grimstad.

I dag har vi noen sentrale A-spillere ute med sykdom og ferieavvikling, og vår egen utviklingsavdeling er på turnering i Danmark. Troppen i dag er syltynn. Det gir oss en fin mulighet til å gi de unge en stor utviklingsmulighet mot et av 2. divisjons beste fotballag. Våre etablerte kan jobbe med å ta ansvar og arbeide med egne lederegenskaper, som vi vil få bruk for i høstsesongen. Alle vil få opp mot 90 minutter, og det er det fotballspillere vil ha.

Spillerlogistikk

Siden mange er opptatt av spillere inn og ut, så kan vi også meddele at vi er på vei til å signere noen mer etablerte spillere, som etter all sannsynlighet vil være klare til første kamp i høstsesongen. For selv om vi gir mange unge spillere sjansen om dagen, og vi bygger for fremtiden, så ønsker jeg understreke at selve toppsatsingen på A-laget er akkurat som før.

Vi ønsker bare å bli mer bevisste på hvem spillere vi henter inn, og vi ønsker å satse mer på unge spillere, og lokale Sørlandsjenter, enn det Amazon Grimstad er kjent for fra tidligere. Nå skal det tenkes både fremtid og nåtid, det skal tenkes kontinuitet på spillersiden og vi må skape noen verdier i klubben. Spillere og trenere kommer og går, men klubben bør og må, etterlates på et godt sted uavhengig av de som går inn og ut av klubben. Vi ønsker å bevise at det går an å bli rå på spillerutvikling, og få mye ut av lite, selv om det foregår en glimrende toppsatsing på A-laget.

Målet er fortsatt å skape et av de kuleste kvinnefotballprosjektene i Norge, selv om vi må ta oppryddingen og stå i en tøff 2023-sesong i Amazon Grimstad. Det er ingen quick fix på slike målsettinger og visjoner, og kun hardt arbeid som gjelder på alle fronter. Det krever til tider noen tøffe prioriteringer underveis i prosessen, og det essensielle er å gjøre ting i riktig rekkefølge, skape den rette kulturen og bygge opp laget, klubben og utviklingsavdelingen.

Å bygge med kvalitet er viktigere enn å gjøre ting fortest mulig.

Leif Tsolis
Hovedtrener Amazon Grimstad FK