Ute av cupen etter en enorm moral og innsats

Et tidlig rødt kort ble avgjørende for hvordan det endte borte mot Klepp i 2. runde i cupen.

Det var en jevn åpning på kampen der begge lag hadde sine tilløp til sjanser. Vi fikk kampens første skudd 17 minutter ut i oppgjøret, men ballen endte til slutt med at Klepp fikk overta. Først etter 27 minutters spill kom kampens første sjanse. Klepp kom igjennom og ble felt innenfor 16-meteren. Det endte til slutt i straffe og et meget strengt rødt kort til kaptein Kamilla Bruhjell.

Klepp satt straffen sikkert i mål og 1-0 på Klepp Stadion.

Utover omgangen ble det da naturlig at Klepp hadde mye ball, men de skapte ikke de største sjansene før pause. Enorm laginnsats og moral gjorde at vi vant de fleste dueller inne i egen boks, vi var flinke til å stresse Kleppspillerne og Maria Bueie sto en meget god kamp i mål.

Andreomgang fortsatte i det samme sporet. Klepp styrte, men vi fikk våre overganger uten at vi klarte å skape de aller største sjansene. I motsatt ende kom Klepp til et par store sjanser, men Bueie og resten av laget holdt meget god stand defensivt og hindret flere Klepp-mål. Mot slutten av kampen klarte vi å etablere et trykk mot Klepp-målet, men nøyaktigheten på dødballene og i siste fase var ikke god nok, og Klepp slapp med skrekken.

Til slutt endte det dermed med en 1-0-seier til Klepp.

Vi er meget fornøyd med kampen utifra det at vi spilte 65 minutter med en spiller mindre mot et lag fra divisjonen over. Jentene responderte på en meget god måte når vi først fikk utvisningen. De steppet opp og gikk virkelig i krigen i våre nye gule og blå bortedrakter. Har vi den samme instillingen og viljen inn mot seriekampene kan det bli morsomt å være Amazon-supporter fremover.

KAMPFAKTA

Lagoppstilling:

Maria Haugen Bueie, Kamilla Bruhjell (K), Kim Dolstra (Kaia Wilson fra 74), Jenni Heng Walaunet, Elise Anne Morris (Selma Nohlqvist-Hansen fra 74), Lise Thomassen Farstad, Ingrid Synnøve Nødland, Emma Pettersen (Mia Rostad Huse fra 74), Julie Lossius, Tuva Hodne, Ida Livgård Jensen

Ubenyttede reserver: Kristine Strømnes, Frida Holmøy

Scoringer:
1-0: Ine Mauland Tveit på straffe (28 min)

Gule kort Klepp: Silje Bjåstad
Rødt kort Amazon: Kamilla Bruhjell

Tilskuere: 132