Uavgjort i Agder-derbyet

Fire minutter på overtid scoret vi og sikret uavgjort borte mot Arendal og tok med det årets første bortepoeng.

Vi styrte kampen de første 15 minuttene og kom til flere gode muligheter, men vi maktet ikke å sette ballen i mål. Etter den gode starten begynte vi å rote bort ballen i ugunstige situasjoner og ga Arendal muligheten til å sette trøkk på oss.

Dette trøkket utnyttet de da vi begynte å drible på egen 16-meter. Vi mistet ballen og Arendal får skutt. Det blir en retur på skuddet som Arendal er først på og 1-0 på Norac.

Etter scoringen legger vi umiddelbart om og får etter hvert kontroll på kampen igjen. Vi er nære utligning før pause, men Arendal leder til pause.

Etter hvilen gjør vi en ny forandring, men får ikke effekten av det slik vi ønsker. Et trippelbytte hjelper heller ikke, men på overtid får vi for første gang denne sesongen litt marginer med oss. Vi flytter opp keeper Maria Bueie på et frispark og det med hell. Jenni Heng Walaunet slår et meget godt frispark der Bueie får lagt ballen inn igjen fra bakre. Inne foran mål får kaptein Kamilla Bruhjell tupper inn 1-1 fire minutter på overtid.

Her vinner Bueie duellen i offensiv boks.

Kampen isolert sett burde strengt tatt endt 0-0 utifra prestasjonene der ute, men med 2-2 i målsjanser og 1-1 i målprotokollen var det et greit resultat sånn sett, selv om vi var meget skuffet og misfornøyd med egen innsats.

Samtidig var ett poeng meget viktig og samtidig gjør det at vi er ubeseiret i Agderderbyene. Etter 1-0 hjemme og 1-1 borte har Amazon tatt fire poeng, mens Arendal har tatt ett i kampene om Sørlandet.

Se scoringen som fikset 1-1 på Norac lørdag:

Jubel for 1-1-scoringen mot Arendal.

Vi ønsker også å takke for meget god støtte fra Amazon Grimstad-tilhengerne på tribunen i dag. Vi hørte gjengen som hadde møtt opp gjennom hele kampen og de vant uten tvil tribunekampen. Under er to bilder av supporterne, men det første er tatt en halvtime før kamp og antallet Amazon-supportere var et sted mellom 50 og 100.

Nå venter to strake hjemmekamper på Levermyr og nå skal vi virkelig jakte trepoengere. Avaldsnes 2 kommer på besøk neste søndag klokken 15:00, før vi tar imot Tynset lørdag 14. oktober klokken 14:00. Jentene trenger all den støtte de kan få på tribunen, så møt opp på Levermyr til disse to kampene.

KAMPFAKTA:

Amazon Grimstad FK:
Maria Haugen Bueie, Ida Livgård Jensen (Jenni Heng Walaunet fra 60. min), Lisa Lia, Kristina Herfindal Grøndal, Kamilla Bruhjell (K), Lise Thomassen Farstad (Frida Holmøy fra 74. min), Vilde Birkeli, Kaia Wilson (Juni Wullum Ellefsen fra 60. min), Martha Sagebakken Omdal, Kim Dolstra, Julie Stafne Gustad (Vilde Johansen Bjørkeslett fra 60. min)

Ubenyttede ressurser: Kristine Strømnes, Inger Sophie Aashein

Gule kort Arendal: Ingen
Gule kort Amazon: Lisa Lia