Tsolis: – Årets beste treningsøkt

Tirsdag ble årets beste treningsøkt unnagjort på Levermyr. Vi tok en prat med en godt fornøyd hovedtrener i Leif Tsolis etter økta.

Etter en god restitusjonsøkt mandag der vi fikk melkesyra ut av bena etter helgens kamp, møtte vi opp til en ny og viktig treningsøkt inn mot lørdagens nabooppgjør mot Arendal.

– Taktisk, fysisk, mentalt og teknisk så er dette den beste treningsøkta vi har hatt i Amazon Grimstad siden vi kom hit som trenere mandag 9. januar. Vi møtte topp uthvilte og restituerte spillere som virkelig viste oss at de ønsker å spille på lørdag, sier Tsolis til Amazon sine hjemmesider.

– Det var en trening med høyt tempo, maksimal intensitet, høy kommunikasjon og en vinnerinnstilling vi ikke har sett maken til i år. Dette viser mentaliteten i gruppa vår og at vi hele tiden ønsker å utvikle oss og bli bedre, fortsetter han.

Etter en lang reise lørdag har det blant annet blitt tilrettelagt for jentene både søndag og mandag. Det ga gode resultater på tirsdagens trening.

– Etter kampen på lørdag ga vi jentene fri på søndag, mens vi på mandag hadde fokus på individuell tilrettelegging ift spilletid, der vi optimaliserte den fysiske belastningen til hver enkelt spiller. Dette var en god restitusjonsøkt ledet av mine assistenter i Martin Ek Åsheim og Andreas Kristoffer Berge. De la opp et opplegg som ga meget positivt utslag på tirsdagens trening, der alle sammen presterte opp mot sitt beste. Samtidig fikk jeg som hovedtrener jobbet med kampanalyser og forberedelser inn mot ny kamp. Det at vi fordeler oss gjør at vi bruker teamet på en best mulig måte for å kunne rekke over mest mulig av det vi mener er viktig, sier Tsolis.

Med flere spillere som viser seg frem på trening, så gjør det også at trenerteamet har et luksusproblem når det kommer til et laguttak.

– Konkurransen i laget vårt har nådd nye høyder, og det kommer først og fremst av at det er veldig mange spillere som presterer godt samtidig på trening. Derfor er laguttaket vidåpnet inn mot Arendal-kampen. Treninger som i dag gjør selvfølgelig at enkelte spillere er nærmere, og gjør at jobben med å ta ut en ellever blir mer utfordrende for oss i trenerteamet. Det er selvfølgelig sånn vi ønsker at det skal være, og det er et luksusproblem. Det er på ingen måte gitt at vi stiller det samme laget mot Arendal som vi har stilt i de siste kampene, men det er forstatt noen treninger igjen å vise seg frem på denne uka, sier Tsolis avslutningsvis.

Lørdag 17. juni klokken 16:00 er kampstart hjemme mot Arendal. Møt opp på Levermyr for å heie frem jentene i jakten på tre poeng.