Tsolis: – Amazon Grimstad går en spennende og lys fremtid i møte

Hovedtrener Leif Tsolis gir oss en oppdatering på spillerlogistikken, spillerutviklingen og den kommende perioden hvor fokuset blir på kamp, trening og individuell oppfølging.

Det ble en travel siste dag av overgangsmarkedet torsdag der trenerteamet og styret i Amazon Grimstad FK jobbet helt til midnatt for å få på plass de siste brikkene foran høsten. Til slutt ble det klart at Julie Stafne signerte for oss like før fristen gikk ut.

Spillere ut

I sommer gikk åtte spillere ut av stallen grunnet forskjellige grunnet. Emma Pettersen, Tuva Hodne og Julie Lossius dro tilbake til USA for å fortsette på college, mens Elise Morris og Allison Blais gikk til utenlandske klubber. I tillegg forsvant Ingrid Nødland til Grei, Selma Nohlqvist-Hansen gikk til Røa, mens Mia Huse også gikk ut. Alle disse flyttet til Oslo på grunn av studier. Ingrid Hellerud Ihlebekk gikk også samtidig tilbake til Kongsvinger da hun ble stasjonert på Gardermoen i sin millitærtjeneste.

Vi takker alle som har forlatt oss for en god vårsesong og ønsker de lykke til videre i nye klubber og på studiene sine.

Spillere inn

Klubben visste om disse avgangene allerede i vinter og har dermed forberedt seg på sommerens overgangsvindu i forhold til hva vi ønsket inn. Og vi lyktes med å signere det vi ønsket.

Forruten og Stafne, så ble også Kristina Grøndal signert på en proffkontrakt under deadline day torsdag. Hun spilte med oss i noen kamper under vårsesongen, men utover høsten vil hun være mer med ettersom hun har flyttet til Kristiansand.

Følgende spillere har kommet inn i sommer:

  • Vilde Gullhaug Birkeli
  • Kristina Herfindal Grøndal
  • Julie Stafne Gustad
  • Martha Sagebakken Omdal
  • Juni Wullum Ellefsen
  • Emma Sannæs Kristiansen (tilbake fra korsbåndsskade)
  • Vilde Johansen Bjørkeslett
  • Lisa Lia

– Vi er superfornøyde med alle åtte nysigneringene, men også ekstremt godt fornøyd med alle A-lagsspillerne som har stått i stormen i hele år.

– Vi er nå ferdig med spillerlogistikk for 2023. Vi fikk inn alle spillerne vi ønsket oss i sommer og vi har erstattet alle spillerne som forlot oss etter vårsesongen.

Fokus på kamper, treninger og spillersamtaler

Etter at spillerlogistikk har tatt mye av tiden til trenerteamet kan man nå endelig rette fokus mot kamp, trening og spillersamtaler.

– Nå ser vi endelig frem til å fokusere på kampene fra uke til uke, og ikke minst på selve treningsprosessen og det som skjer på treningsfeltet hver eneste dag. Vi ser også frem til de kommende individuelle spillersamtaler de neste ukene, siden den konstante og nødvendige jakten på nye spillere i hele år til tider har vært svært tidkrevende, sier Tsolis.

– For det er ikke slik at vi kun har jobbet med de vi har signert, og for hver spiller vi signerer har vi jobbet med 99 andre, legger han til.

Spillerutvikling

Samtidig har klubben jobbet med å styrke egen utviklingsavdeling.

– Det har vært ytterst nødvendig å legge ned et stykke arbeid i å bygge opp egen utviklingsavdeling der vi har skapt et tilbud for 6-8 spillere fra egen klubb (Amazon/Imås) som får trene fast flere ganger i uken med A-laget. Vi har også unge ambisiøse fotballjenter fra andre lokale klubber i en radius på en time fra Grimstad, som vi også gir denne muligheten til.

Stor treningsgruppe

Denne satsingen gjør også at treningsgruppen på A-laget nå er på opp mot 30 spillere.

– Her legges det planer fra uke til uke og ingen uker vil bli like. Nå har vi en treningsgruppe på nærmere 30 spillere på A-laget i Amazon Grimstad dersom vi vil ha det. Mellom 18 og 22 hver gang er det vi sikter inn mot. Dette gjør at treningsprosessene også vil bedres.

– Spennende og lys fremtid

Amazon Grimstad skal med andre ord fremover ha et stort fokus på å utvikle egne spillere ved siden av det å satse på toppfotballen. Dette gjør at klubben har en spennende fremtid i møte.

– Amazon Grimstad går en spennende og lys fremtid i møte, både innenfor spillerutvikling og toppsatsingen på A-laget. Vi ønsker å være en klubb som tar vare på bredden og samtidig satser på toppen. I den forbindelsen er det viktig med et tett samarbeid mellom Styret, Sportslig utvalg og ledere i BU og A-laget, slik at vi sammen kan skape et av Norges kuleste kvinnefotballprosjekt i løpet av de kommende årene, avslutter Tsolis.