Toppspiller klar for Amazon Grimstad

Vilde Gullhaug Birkeli (22) kommer til klubben med erfaring fra Toppserien og landslag.

Vilde var tidlig på blokka til trenerteamet da de ble annsatt i vinter, men grunnet en lengre reise i Sør-Amerika har ikke Vilde vært tilgjengelig før nå. Etter en trening med oss tirsdag denne uken var hun ikke lenger i tvil om at hun ønsket å satse på et opphold hos oss.

Hun er en spiller som har så og si alt trenerteamet ser etter både på og utenfor banen.

– Vilde Birkeli er en komplett midtbanespiller med stor løpskapasitet, og som løper like mye begge veier. Det vil si at hun er en såkalt toveis-spiller. Samtidig er hun fysisk sterk i duellspillet, og blir
også en viktig spiller for oss i begge boksene. Vilde er bevegelig og har kvikke bein, et godt driv med ball, og hun er flink til å komme inn i motstanderens bok. Hun har kapasitet til å score mål selv, så vel som å sette opp andre i scoringssituasjoner. Vilde var en av våre spillere i Sarpsborg 08 i fjor, så vi vet hva vi får, og hva hun står for som fotballspiller og menneske, sier hovedtrener Leif Tsolis om vår nysignering.

Vilde kommer med stor erfaring med sine over 100 toppseriekamper og 1. divisjonskamper i beltet. Det sammen med hele 54 landskamper for Norge.

22-åringen fra Skedsmo flytter til Grimstad til uken og tilslutter seg troppen på onsdag. Hun trer inn i drakt nummer 20 og kan få sin debut allerede mot Tynset neste helg.