Tapte mot et godt RBK

Det endte med tap borte mot Rosenborg 2 i søndagens bortekamp.

Rosenborg startertkampen best og drøye åtte minutter ut i kampen kommer vertene til kampens første store sjanse. Heldigvis var Maria Haugen Bueie raskt nede å plukket avslutningen fra kort hold. To minutter senere var Rosenborg nære igjen. De rundet keeper, men fikk et dårlig touch som gjorde at vi kom på plass bak og fikk klarert.

16 minutter ut i kampen smalt det så i tverrliggeren bak Bueie og vi måtte gjøre noen taktiske endringer. Disse endringene gjorde at vi fikk bedre kontroll defensivt i det lave og Rosenborg skapte ingen store muligheter den siste halvtimen av førsteomgang. Vi kom heller ikke til de store sjansene og det sto 0-0 til pause.

Totalt slet vi virkelig med å henge med i den første omgangen. Vi klarte ikke å gjøre det som sto på kampplanen og vi ble således trykket godt mot eget mål i store perioder. Dette var noe vi prøvde å endre på i pausen.

I andreomgang fikk for øvrig Lisa Lia og Vilde Bjørkeslett sin Amazon-debut da de kom inn i pausen.

Til tross for justeringer i pausen var det Rosenborg som fortsatt styrte det meste ute på Koteng Arena. Vertene kom til flere skuddforsøk og til slutt satt den. Skuddet fra 25 meters hold fra Serine Haga gikk i nettmaskene og Rosenborg kunne juble for ledelse.

Etter scoringen fikk vi delvis flyttet spillet over på deres halvdel og skapte flere tilløp til gode sjanser, men vi tok litt vanskelige valg og presisjonen i det offensive ble for svak. Dermed ebbet det ut med 1-0-seier til trønderne.

Dagens Rosenborglag var samtidig et av de bedre lagene vi har møtt denne sesongen, så 1-0-tap på Koteng er ingen krise.

Vi takker Rosenborg for godt vertskap og ønsker de lykke til utover høstsesongen.

Nå venter Herd på bortebane neste søndag, før vi møter Sogndal hjemme på «fort» Levermyr lørdagen etter.

KAMPFAKTA:

Amazon Grimstad FK:
Maria Haugen Bueie, Ida Livgård Jensen, Frida Holmøy (Lisa Lia fra 46. min), Kamilla Bruhjell (K), Lise Thomassen Farstad, Martha Sagebakken Omdal (Vilde Johansen Bjørkeslett fra 46. min), Vilde Birkeli, Kaia Wilson (Inger Sophie Aasheim fra 89. min), Jenni Heng Walaunet, Kim Dolstra, Emma Sannæs Kristiansen (Juni Wullum Ellefsen fra 62. min)

Ubenyttede ressurser: Kristine Strømnes

Scoringer: 1-0, Serine Haga (66 min)

Gule kort RBK 2: Tiril Aksethø Røkke
Gule kort Amazon: Vilde Birkeli, Emma Sannæs Kristiansen og Lise Thomassen Farstad