Tapte i Oslo

Søndag skjønte vi at det kom til å bli tøft når Vålerenga 2 stilte sin klart sterkeste stall denne sesongen med blant annet en A-landslagskeeper i mål og totalt 7 A-lagspillere.

I første omgang gjorde jentene nesten en plettfri omgang og holder seg tro til kampplanen. Da imponerte de virkelig. Vi fikk dessverre en scoring imot på en corner, men var fortsatt med i kampen halvveis og Vålerenga hadde knapt skapt en målsjanse.

Etter hvilen fikk vi en tidlig og kontroversiell scoring imot da en VIF-spiller bruker hånda for å få med seg ballen. 2-0 punkterte på mange måter kampen. Vi går litt høyere opp for å se om vi kan få en redusering, men istede utnytter Vålerenga vårt høye press til å slå i bakrom. Et par raske scoringer på overganger fra vertene drepte dermed kampen totalt. Vi blir også snytt for straffe for niende gang denne sesongen i andreomgang, uten at det ville endret mye på resultatet.

På 5-0 velger vi å bytte inn alle på benken for å gi de en sjanse. Spesielt gøy å kunne gi Kristine Strømnes sin andre offisielle Amazon-kamp i målet. Hun gjør en god figur når hun kommer inn og varter blant annet opp med en imponerende benparade.

Strømnes med redning. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Flust av A-spillere

6-0 kan se stygt ut, men med tanke på at vi møtte et nærmest Toppserielag bør avstanden være såpass. All skryt til jentene for innsatsen søndag og det sto ikke på lojaliteten og innsatsen, men når man står ovenfor et slikt lag fyllt med følgende spillere blir det ingen lett oppgave:

  • Guro Pettersen – Toppserien, samt A-landslagskepper
  • Malin Sunde – Toppserien, samt tidligere U23-landslagsspiller for Norge
  • Ane Nordby Jørgensen – Toppserien, samt J19-landslaget til Norge
  • Laura Nielsen-Guldbjerg Pedersen – Toppserien, samt tidligere yngre landslag i Danmark. Seriemester med HB Køge i Danmark siste to sesongene.
  • Stine Nybø Brekken – Toppserien, samt J19-landslaget til Norge
  • Ronja Foss Arnesen – Toppserien, samt J19-landslaget til Norge
  • Linn Vickius – Toppserien, samt U23-landslaget til Sverige. I tillegg vært med på A-landslaget i Sverige.

Vålerenga stilte med et lag med 65 % Toppseriespillere når de vanligvis stiller med i underkant av 30 % til vanlig. Mot Avaldsnes 2 for et par runder siden stilte de f.eks. med kun 27 %, mens sist helg mot Arendal hadde de med seg 0 A-spillere. Det laget de stilte mot oss er med andre ord ikke i nærheten av det de vanligvis stiller. Det er unaturlig mange i en så viktig kamp i nest siste serierunde og det virker som en bevisst handling.

Man kan stille seg spørsmålet om hvorfor de gjør dette i nest siste serierunde når deres andrelag ikke har noe å spille for. Det å påvirke en nedrykksstrid i så stor grad inn mot en enkeltkamp håper vi er noe de kan stå for.

Det bør gi en toppklubb som dette en vond svak i munnen, og det bør stilles spørsmålstegn ved profesjonaliteten. Vålerenga er i sin fulle rett til å gjøre dette, da det er innenfor regelverket til NFF, men vi forventer mer fair play og mer bevissthet fra en toppklubb av Vålerengas kaliber.

– Vi kan i hvert fall slå fast at fair play-prisen ikke går til Vålerenga i år, sier hovedtrener Leif Tsolis.

– For når vi kommer til denne kampen mot Vålerenga, så handler det ikke om våre forberedelser inn mot kampen, for de blir visket bort i lys av det laget Vålerenga mønstrer. Og da må vi stille oss, er det noe galt med regelverket til NFF rundt andrelag?, sier han videre.

Tsolis ønsker samtidig å pressisere at det er fullt og helt vår egen feil at vi har havnet i den situasjonen vi har gjort.

– Vi har rett og slett ikke vært gode nok gjennom sesongen og ligger dermed på den utsatte 12. plassen. Det forsvarer likevel ikke at dette er greit at Vålerenga stiller så sterkt i en enkeltkamp to runder før slutt. Er det slik at andrelagene i stor grad kan velge ut hvilke enkeltkamper de skal vinne, når det har så store konsekvenser for de andre lagene? Er det slik vi ønsker å ha det i norsk fotball?, avslutter Tsolis.

Foto: Nicholas Noreng / Sportskollektivet

Molde i siste

Nå nullstiller vi og skal kjempe med alt vi har hjemme mot Molde i siste serierunde til helgen. Vi går inn i en ny treningsuke og utsiktene for at gresset på Levrmyr holder god stand utover uken er god. Dermed ser vi frem til en real fight på Levermyr Stadion til søndag.

Molde står som sagt på motsatt side og det er ikke umulig å slå moldenserne hjemme. Kampstart er søndag 12. november klokken 12:00 og vi håper på stort oppmøte fra alle i og rundt Grimstad. Bli med å støtt jentene i en av klubbens viktigste kamper gjennom historien.

Foto: Nicholas Noreng / Sportskollektivet