Storseier og avansement i cupen

Vi startet kampen klart best når SF Kvinner var gjester på J.J. Ugland stadion – Levermyr til 2. runde i NM. Fra første spark på ballen var det vi som tok kontroll over kampen og allerede etter 18 minutter satt første scoring. Jenni Walaunet var først på en retur fra keeper og satt ballen kontant i mål. Vi fortsatte å presse på for flere scoringer og etter 28 minutter var det Marina Jensen som stanget inn 2-0 etter et fint lagt frispark. Men det stoppet ikke der. Da det var spilt 34 minutter fikk Savannah Francis sin første scoring i grønt når hun rundet keeper og satt ballen enkelt i mål. Vi gikk til pause på en komfortabel 3-0 ledelse.

Dommeren rekker så vidt å blåse i gang andre omgang før vi gikk opp i 4-0 ledelse. Emma Pettersen dundret til fra rundt 18 meter og ballen suste i mål. Etter en skadeperiode ville Pettersen ha mer. Når det var spilt en time dunket hun nok en gang til fra 17-18 meters hold. På direkten hamret Pettersen ballen i krysset, en perlescoring av vår unge spiss. 5-0 var et faktum og det ble også sluttresultatet i en kamp hvor vi hadde full kontroll i fulle 90 minutter.

Hovedtrener Andreas Schoute var meget fornøyd med jentenes prestasjon i dagens kamp:

– Dette var en god gjennomføring av oss. Vi er tydelige i kampplanen og gjennomfører den godt. Vi er gode i alle faser av spillet i dag og vi ser forbedringer mellom hver kamp nå. Det er tegn på at vi trener godt og at jentene gjør en enorm innsats på feltet mellom kampene. Nå gjelder det å hvile godt før vi spiller ny kamp i Ålesund allerede til lørdag.

Jentene går fortjent videre til 3.runde i NM etter en meget god kamp.