Rekordmange jenter på Amazon sin fotballskole

Amazon fotballskole 2022 hadde rekordmange deltagere – 86 jenter fra 5 til 14 år koste seg på fotballbanen i tre dager. Dyktige spillere (og trener) fra A-laget stilte som instruktører, noe de yngre synes var veldig stas. Alle fikk drakter med sitt eget navn, fotball og en sekk med litt innhold fra hovedsponsor LOS.

Mandag til onsdag denne uken arrangerte Amazon, tradisjonen tro, årets fotballskole på kunstgresset på Holviga. Fotballen står i fokus disse tre dagene, men i tillegg er det også masse lek, dans og moro. Å få trene med A-lagsspillerne er noe mange av barna synes var veldig spennende, og når man i tillegg får fotballtrøye med eget navn, egen fotball og en sekk med litt «goodies» fra LOS, kan det jo nesten ikke bli bedre.

Med 86 jenter på banen er det nok å holde styr på for instruktørene. Blant disse var Idun Kydland som hadde hovedansvaret for en gruppe på 26 barn. Da GAT (Grimstad Adressetidene) var på besøk siste dagen var Idun blant de som ble intervjuet.

– Det er litt krevende med de yngste barna. De blir fort utålmodige og vil gjøre noe annet. Men det har vært veldig gøy å være instruktør i disse tre dagen, forteller Idun til GAT. Og fortsetter, vi har hatt mye lek med ball og favorittaktiviteten til barna har vært rødt lys med ball. Hun sier barna har klart seg veldig fint og at de som regel hører på henne, i følge vår lokalavis.

Idun Kydland med et utvalg fra den yngste gruppen.

Knut Moholt, som hadde ansvaret for fotballskolen, retter en stor takk til alle fra A-laget som deltok.

– Jeg er veldig imponert av Idun og de andre jentene, de er gode med barna, forteller Knut. – Vi er helt avhengige av frivillige for å gjennomføre fotballskolen, avslutter han.

Blant jentene som var på årets fotballskole var Tomine Andreassen Foss (5) den aller yngste, og også hun fikk uttale seg til GAT. Tomine har aldri vært på fotballskolen tidligere, men har spilt litt fotball. Avisen skriver at hun synes det er gøy å bli kjent med mange nye og få T-skjorte med navn bakpå.

– Jeg kunne noen fotballtriks fra før av. På fotballskolen har vi spilt fotball, danset og lekt masse. Det er veldig gøy her, sa hun til adressas journalist under intervjuet.

BlimE! dansen var et populært avbrekk mellom fotballøktene – bare se innsatsen i videoen.

For den eldste gruppen (13 og 14 år) ble det en litt roligere siste dag på fotballskolen. De skulle nemlig spille kamper de neste dagene, og brukte fotballskolen som oppladning. Forøvrig endte onsdagens kamp for J13 0-0 mot Gimletroll, mens J14 på torsdagen spilte 2-2 mot Express/ Rygene.

Styreleder i Amazon, Kai Halvorsen som selv stilte opp på fotballskolen, understreker at fotballskolen er et viktig arrangement for klubben.

– Ikke bare er fotballskolen en god tradisjon som gir gode opplevelser for mange jenter, men den er også veldig viktig for rekrutteringen inn i klubben, sier styreleder Kai Arne Halvorsen. – I tillegg er det også en fint at det blir skapt tettere kontakt mellom de aldersbestemte spillerne og toppfotballjentene på A-laget, for det er jo nettopp der også mange av de yngre ønsker å spille en gang i fremtiden.

Det var mange som bidro til et vellykket arrangement og en stor takk til instruktørene fra a-laget og fra Imås/Amazon J17. Og til slutt en spesiell takk til Knut Moholt og Cathrine Skogly som gikk «all in» og bidro til mange fine opplevelser på Holviga under årets fotballskole i regi av Amazon Grimstad FK.

Artikkelen i GAT kan du lese her: https://www.gat.no/sport/rekordmange-jenter-med-pa-populaer-fotballskole/

Flere bilder fra årets fotballskole.

Forventningene er høye før sommerens «siste høydepunkt».
De yngste gjør seg klare for neste aktivitet med Idun Kydland og Ina Birkeland Høie (i bakgrunnen)
Det krever god organisering når 86 jenter pluss instruktører skal samles og trene sammen på èn fotballbane.
Savannah lærer fra seg noen av fotballferdighetene hun til daglig anvender på A-laget.
Fotballskolen avsluttes med at instruktørene deler ut diplom og medaljer. Instruktørene (fra høyre): Cathrine Skogly, Savannah Francis, Yasir Munir, Thea Moseng Rydningen, Ina Birkeland Høie, Idun Kydland, Mina Høiseth, Marina Jensen, Vårin Vik (bøyd), og Taryn Siegele.