Petrine Strand klar for Amazon Grimstad

En av Stabæks beste spillere i 2.divisjon i 2022 har signert for oss.

Petrine seniordebuterte for Raufoss i 2.divisjon i 2018 før hun flyttet til Bærum for å begynne på NTG og Stabæk. Hun ble ferdig med NTG i fjor, men ble værende ut sesong med Stabæk.

I 2022-sesongen spilte hun 18 kamper og scoret seks mål for Stabæks rekruttlag. Et lag som ble nummer to i sin avdeling i 2.divisjon. Der var Petrine en av lagets viktigste spillere og vi lot oss imponere av det hun viste i fjorårets sesong. Inntrykket ble bekreftet da hun tidligere denne uken var på prøvespill hos oss i Amazon Grimstad. Der imponerte hun og i tillegg fikk vi inntrykket av at Amazon Grimstad var en klubb hun virkelig ønsket å signere for.

I tillegg spilte Petrine for J19-laget til Stabæk som tok seg til semifinalen i J19-NM i 2022. I Stabæk var hun en del av et av Norges beste utviklingsmiljøer, men nå håper vi at vi kan videreutvikle 19-åringen til å ta det neste steget.

Petrine er vokst opp i en skikkelig fotballfamilien. Faren Pål Strand har for øvrig nesten 200 kamper for Lillestrøm i Eliteserien, samt har spilt på det norske A-landslaget. Storesøster Pernille spilte sammen med Petrine på Raufoss, mens også lillesøstrene Pamina og Parisa har vært innom fotballen.

– Petrine ga oss et godt inntrykk både på fotballbanen og som menneske. Hun er en spiller som har mye fotball i hodet og kan ta til seg det taktiske veldig fort. Hun gled også fint inn i spillergruppa og det var viktig for oss. Hun kan bekle flere posisjoner både i forsvar og på midtbanen. Hun hadde en god nærteknikk og gode avslutninger. Hun er atletisk og godt trent, og hun er en spiller som ønsker å trene mye og tåler mye trening. Dette har hun vist ved å være en del av Stabækakademiet og NTG. Vi håper og tror vi kan dra stor nytte av hennes egenskaper både på og utenfor banen, samt utvikle det videre, sier hovedtrener Leif Tsolis.

– Det at hun vrir seg om på dagen for å flytte fra Bærum til Grimstad vitner om ei jente med den rette instillingen og de rette holdningene. Hun passer perfekt inn i det vi ønsker å bygge opp i Amazon Grimstad, sier assistenttrener Andreas Kristoffer Berge.

Vi ønsker Petrine velkommen til Amazon Grimstad, og vi gleder oss til å få henne inn i laget og bli bedre kjent med henne.