Moava bidrar til å løfte kvinnefotballen på Sørlandet

Med hjerte for kvinnefotball og Sørlandet inngår Grimstadfirmaet Moava ny samarbeidsavtale med Amazon Grimstad FK.  

– Vi er bare glad for å kunne bidra til en lokal klubb som i tillegg til å ha et topplag i norsk fotball også har en god satsing på bredde og talentutvikling, sier Anders Bjerkholt, daglig leder i Moava AS.  

Amazon kan spore sin historie over 50 år tilbake i tid og har over en lang periode vært en ledestjerne for kvinnefotballen på Sørlandet som landsdelens beste lag, og nasjonalt er Amazon blant de mest tradisjonsrike kvinneklubbene i landet.   

A-laget i 1. divisjon er spydspissen som tiltrekker seg de beste spillerne fra regionen, men bak ligger det en bevisst satsing på barn og unge som skal gis utviklingsmuligheter for at det er nettopp de som understøtter et toppfotball-lag med regional forankring også i fremtiden.  

– For oss har Moava vært en viktig samarbeidspartner over flere år og vi er glade for å forlenge samarbeidet med dem, kommenterer Eljar Roland, nestleder i Amazon Grimstad FK. I samarbeidsavtalen ligger det også et bidrag til administrasjon av klubbens web side, som er en av de viktigste kontaktflatene vi har med tanke på markedsføring, mot samfunnet generelt og ikke minst mot potensielle stjerner for fremtiden. 

– Vi har alt driftet websiden noen år, og så lenge Amazon er fornøyd, var det naturlig for oss å fortsette med den biten, sier Anders. 

Både Moava og Amazon innser viktigheten av lokalt samarbeid som viser at byen står bak toppsatsingen til Amazon, og at det er sponsorer som ønsker at Grimstad fortsatt skal kunne defineres som Sørlandets definitive fotballhovedstad med topplag både på kvinne- og herresiden.  

– Vi ser at kvinnefotball har en enorm utvikling ute i Europa, mens vi i Norge nå er på etterskudd og har falt betydelig på UEFA-rankingen de siste årene. NRKs undersøkelser i mai viste at det brukes tre ganger så mye ressurser på guttespillere i forhold til jentespillere i Norge. I Moava mener vi at jenter og gutter med ambisjoner skal ha like muligheter for å nå toppen. Som et lite firma med begrenset budsjett velger vi å prioritere vår sponsing til Amazon også som et lite bidrag til utjevning, avslutter Anders Bjerkholt. 

Amazon setter pris på støtten Moava viser klubben, og den muligheten det gir til fortsatt satsning på toppfotball på Sørlandet. Vi er glad for at Moava er med oss videre. Takk for støtten – så håper vi nå flere andre vil stille seg bak og støtte det arbeidet som nå gjøres for å beholde et kvinnelig topplag mellom Stavanger og Oslo.