Maria Bueie har signert

En av 2.divisjons beste keepere i 2022 har signert for Amazon Grimstad FK. Det i kamp med flere andre klubber.

– Maria Haugen Bueie (18) passer utmerket inn i vår profil, både som fotballspiller og menneske. Hun har høye ambisjoner, ønsker å trene mye, og tåler samtidig mye trening. Vi har fulgt Maria gjennom hele 2022-sesongen og sett et stort keeperpotensial. Alt dette fikk vi også bekreftet da hun var på prøvespill for et par uker siden, der vi også ble kjent med henne som menneske. Så her henter vi både en god fotballspiller, og et menneske med gode personlige egenskaper, sier hovedtrener Leif Tsolis.

– Maria har høyden og rekkevidden med sine over 1,80. Hun er en keeper som er god i feltet, hun har en god fot og har et stort potensiale. Hun har trent med Kolbotn i Toppserien og vært i Fart i 1. divisjon i halvannet år. Hun er en spiller vi ønsker å hjelpe på vei mot toppen, sier keepertrener Martin Ek Åsheim.

Til daglig går hun siste året på Wang Toppidrett på Hamar, og vi ønsker å rette en stor takk til skolen, som støtter henne i valget om å starte i Amazon Grimstad. Wang Toppidrett Hamar og Amazon Grimstad er enige om et tett samarbeid til det beste for Maria, der vi sammen gjør det mulig for henne å satse profesjonelt på fotball. Skolen ønsker å tilrettelegge for ambisiøse spillere med ambisjoner, og det er vi takknemlige for. Vi ønsker også å takke hennes klubb Ottestad, der hun har vært kaptein det siste året, for en ryddig og fin prosess.


Vi gleder oss til å få Maria inn i gruppa og har stor tro på at hun kan ta nye steg hos oss.