Leif Tsolis: – Vi har en klar strategi på spillerlogistikken

Denne uken har vi prøvespillere fra klubber som Rosenborg, Stabæk, Øvrevoll/Hosle, Røa og Sarpsborg 08. Vi jakter unge og sultne spillere med ambisjoner, som både ønsker å trene mye, og som tåler mye trening. Derfor har vi invitert flere spennende spillere ned til Grimstad denne uka.

– Amazon Grimstad er nå inne i sin andre av totalt tre bolker med prøvespillere. Den første gruppa hadde vi inne på trening i starten av januar, der vi er inne i en sluttfase og gitt ut et par kontraktsforslag. Vi håper å kunne presentere en ny signering om ikke så lenge, sier hovedtrener Leif Tsolis.

Den tredje prøvespill-gruppa vil komme inn i starten/midten av februar, så vi er i en meget spennende prosess i Amazon Grimstad FK.

– Vi er veldig opptatt av å finne de rette spillerne som kan sette standarden med de vi allerede har, når det kommer til treningskultur og en prestasjonskultur, som er målrettet inn mot toppidrett og vår fremtidige Elite-satsning her i Amazon Grimstad. Vi er i tillegg spesielt opptatt av spillere som har de rette personlige holdningene og innstillingene, og som også kan passe inn i vår nye satsing på det menneskelige planet, sier Tsolis.

– Nåtid og fremtid på en og samme gang

Den fjerde gruppa vedrørende prøvespill er det siste steget i spillerlogistikken. Det handler om spillere utenfor landets grenser, der vi også har dialog med flere spennende spillere. Denne prosessen er også i gang, og her kommer vi til å være ekstra nøye.

– Vi ønsker å treffe best mulig på de vi henter, og om vi ikke finner de rette, så henter vi de heller ikke. Da venter vi til sommeren eller høsten, for nå skal vi bygge et godt fotballag, der vi skynder oss langsomt. Vi skal ha to tanker i hodet samtidig, der vi tenker nåtid og fremtid på en og samme gang, sier Tsolis.

Fokus også på yngres avdeling

Det er også viktig for klubben å ha et øyet til barne- og ungdomsavdelingen i klubben.

– Parallelt med dette er vi bevisste og årvåkne inn mot de om lag 150 jentene som finnes i barnefotball – og ungdomsfotballen her i klubben, og via vårt samarbeid med Imås. For dette er en del av fremtiden vår og den langsiktige planen. Det er en prosess og et utviklingsløp som vil gå over mange år, og skal gjøre klubben mer robust i sin satsing på jente- og kvinnefotball.

– Flere keepere på prøvespill

Vi har nå stort sett signert de spillerne som vi ønsker oss fra Grimstad og Sørlandet, og fleste spillerne fra distriktet er nå fordelt på de to 2. divisjonsklubbene Amazon Grimstad og Arendal, samt 3. divisjonsklubben IK Start. Så nå har vi gått over i en ny fase med tanke på spillerlogistikken, der vi inviterer spillere utenfra inn til oss.

– Vi gleder oss veldig til fortsettelsen. Vi har flere keepere på prøvespill, samt spillere som tilhører alle ledd og posisjoner på banen, avslutter Tsolis.