Kapteinen reddet poeng på overtid etter stor dominans

16-2 i målsjanser og spill mot et mål da vi spilte 1-1 og følte oss «ranet» for seieren hjemme mot Haugesund søndag.

Det var helt utrolig at vi ikke tok alle tre poengene mot Haugesund søndag. Det var stort sett spill mot et mål og vi som trenerteam har aldri opplevd et større poengran. Sjanser i fleng og journalistene tilstede rapporterte om 16-2 i sjansestatistikken når vi pratet med de etterpå.

Vi trykker Haugesund godt ned i banen og varier fint mellom korte og lange baller. Kun en god Synne Danielsen i Haugesund-målet sørget for at det sto 0-0 til pause. Etter hvilen fortsetter det i samme spor, men så glipper det opp defensivt. Haugesund kommer på en ekstremt bra overgang og til slutt får de ballen i mål på et skudd fra distanse som går via en forsvarsspiller. Etter scoringen flyttet vi opp og skapte sjanse på sjanse, men Haugesund holdt unna frem til overtiden.

Julie Lossius gjør en kjempejobb da hun kommer seg fri på høyresiden og får lagt inn. Der blir Emma Pettersen først klipt overende bakfra og burde vel hatt straffe og på grensen til rødt kort på forsvareren der. Etter den situasjonen spretter ballen opp i hånden på Kim Polstra, før Kamilla Bruhjell til slutt får kranglet ballen i mål. Et merkelig mål der vi først snytes for straffe før det fort kunne vært en hands. Uansett står scoringen og den teller like mye.

(Referatet fortsetter under bildet)

Vi får en mulighet etter det og, men dessverre ebbet det ut med 1-1 på Levermyr søndag.

– Hadde det blitt bare ett tilleggsminutt til, tror jeg det kunne ha blitt seier. Jentene hadde virkelig fortjent tre poeng i dag, men ett poeng er bedre enn ingen poeng, sier kaptein Kamilla Bruhjell til Grimstad Adressetidende etter kampen.

– Laget har blitt bedre og bedre utover i sesongen, men vi er av og til for dårlige i boksen. Det scores for lite. Jentene står på i alle dueller, så det er slik sett gøy å se at laget stadig har framgang, sier hovedtrener Leif Tsolis til lokalavisen.

Med det har Amazon nå gått fem strake hjemmekamper uten tap. Fortet vårt på Levermyr håper vi å beholde også utover høsten, samtidig som vi håper på å hekte på seire på bortebane.

Stor takk til de involverte

Vi takker Haugesund for kampen og ønsker de lykke til videre. Vi takker også for støtten fra tribunen, samt ikke minst for ny god kamp av hoveddommer Maren Nilsen. Hun er en av de beste dommerene vi har hatt og sett i 2.divisjon.

I tillegg må vi rette en stor takk til Jerv som i pausen hjalp oss med live-analyse fra 1.omgang. Dette er noe vi setter stor pris på og det var til stor hjelp.

Bildegalleri fra kampen kommer mandag, men dere kan se de første bildene hos Sportskollektivet HER (kreves abonnement).

Les også Grimstad Adressetidende sin sak HER (Kreves abonnement)

Sommerpause

Med det tar vi sommerpause på ellevteplass med elleve poeng.

Vi er godt fornøyd med hvordan jentene responderte og i dag var vi tilbake der vi skal være. Hvor langt vi har kommet på de 6 ukene vi har hatt full stall er enorm. Selv om det ikke alltid har resultert i poeng har jentene imponert oss på hvilke steg de har tatt.

Nå venter en fortjent tre uker lang ferie før vi starter opp igjen 25. juli. Da venter det tre uker oppkjøring med blant annet to treningskamper (en hjemme og en borte). Vi kommer tilbake med tidspunkt for treningskampene når de blir fastsatt.

Neste seriekamp er for øvrig borte mot Tynset lørdag 12. august, mens første hjemmekamp etter ferien er søndag 20. august mot Bryne. Tidspunkt er ikke bekreftet ennå, men hold av datoen allerede nå.

Kampfakta følger under bildet

Lagoppstilling:

Maria Haugen Bueie, Kamilla Bruhjell (K), Kim Dolstra, Jenni Heng Walaunet, Elise Anne Morris, Selma Nohlqvist-Hansen, Emma Pettersen, Lise Thomassen Farstad, Ingrid Synnøve Nødland, Julie Lossius, Tuva Hodne

Ubenyttede reserver: Kristine Strømnes, Frida Holmøy, Ida Livgård Jensen

Scoringer:
0-1: Benedikthe Celine Hartvigsen (74 min)
1-1: Kamilla Bruhjell (Kim Dolstra, Emma Pettersen, Julie Lossius) (90+3 min)

Gule kort Amazon: Elise Morris
Gule kort Haugesund: Victoria Tangen og Synne Danielsen

Tilskuere: 90