Kampreferat: Amazon Grimstad – Randesund (1-1)

Kampreferat: Amazon Grimstad – Randesund (1-1)

Start 11’er: Kristine Væting (2006), Lise Farstad (2001), Nathalia R. Bach (2007), Martha Omdal (2006), Sara S. Hansen (2007), Ida L. Jensen (2002), Inger Sophie Aasheim (2004), Hannah H. Nilsen (2009), Kamilla Bruhjell (2004), Ida Marie Kjorstad (2004), Kristine Strømnes (2005)

Ressurser: Maria Bueie (2004), Mia Helene Moy Jacobsen (2009), Matilda S. Lindal (2009), Mie Winsents (2010), Antonia Rakowska (2010)

Før kampen hadde vi tre delmål som skulle jobbes med. Vi skulle bli bedre kjent med hvordan vi skulle løse det lave presset, det høye presset og hvilke valg vi tok med ballen. Derfor satte vi tidsfaser for når vi skulle presse på de ulike måtene. De første 10 minuttene var det kun lavt press, før de neste 10 minuttene kun var høyt press. Fra 20 minutter til pausen styrte de mest erfarne spillerne presshøyden basert på kampens klima.

I første omgang slet vi litt med å finne strukturen vår i det lave presset, og det ble noe rotete. Dette er naturlig med tanke på nye relasjoner og en ung tropp hvor flere fikk sin første erfaring med seniorfotball. Når vi løftet oss til det høye presset, mestret vi det mye bedre og fikk god kontroll på kampen. Det resulterte i en velfortjent scoring av Ida Livgård Jensen. Med ball var fokuset vårt på når vi skulle etablere spill og når vi skulle gå for kontringen. Dette er situasjonsbestemte avgjørelser som krever mye trening, og vi fikk mange gode bilder på hvilke kjennetegn vi skal se etter som lag.

Andre omgang startet nesten likt som første, bortsett fra to bytter. Mie Winsents kom inn for Sara Smedsrud Hansen, og Maria Bueie kom inn for Kristine Strømnes. Mie er et av de største talentene i våres samarbeidsklubb Imås og har hospitert fast med A-laget over en lengre periode. Andre omgang startet litt som førsteomgangen sluttet, hvor vi stort sett hadde kontroll. Vi mistet litt strukturen i det oppbyggende spillet, noe som førte til flere lange baller. Etter 60 minutter byttet vi inn Matilda Stige Lindal for Martha Omdal og Antonia Rakowska for Nathalia Rasmussen Bach. Matilda er den yngste spilleren i A-stallen, og Antonia hospiterer fra Dristug.

Med et lag med gjennomsnittsalder på 17,7 år forsvant noe av strukturen vår både med ball og uten ball, noe som gjorde kampen litt rotete. Randesund tok dermed kontroll og scoret fortjent etter et godt plassert skudd.

I det 75. minutt kom også Mia Helene Moy Jacobsen inn for Maria Bueie og fikk dermed sin A-lags debut sammen med Sara Smedsrud Hansen, Hannah Harispuru Nilsen, Antonia Rakowska, Kristine Væting, Nathalia Rasmussen Bach og Ida Marie Kjorstad. Det er utrolig gøy å kunne gi så mange unge spillere en debut i så ung alder som et resultat av et fantastisk stykke arbeid som blir gjort i våre ungdomslag. Dette gjør at flere talenter vokser frem nedenfra. Erfaring på seniornivå er viktig å ta med seg videre inn i hverdagen deres.

Vi vil til slutt takke Randesund for en god treningskamp!

Nå ser vi frem til en ny uke på feltet hvor arbeidet kan fortsette. Ekstra gøy blir det å ta imot Camilla Rishøj Carlsen, som slutter seg til troppen fra mandag av. Vi gleder oss.

Med vennlig hilsen,
Martin Ek Åsheim
Hovedtrener Amazon Grimstad FK