Første tapet på fire uker

Etter årsbeste offensivt, endte det dessverre med tap borte mot et toppet og meget sterkt Avaldsnes 2 søndag.

Kampen startet egentlig bra og det er en jevn start, men etter åtte minutter smeller det. Natalie Velde sender ballen i mål fra rundt 20 meters hold. Avaldsnes tar mer over etter scoringen og 22 minutter ut i kampen øker de til 2-0 ved Kristina Svandal. 2-0-scoringen kommer etter mye klabb og babb i feltet, og mens vi ikke får klarrert ballen.

I andre halvdel av førsteomgang jevner det seg ut og vi skaper flere gode muligheter, men vi er ikke gode nok foran mål og det står 2-0 til pause.

Etter hvilen fortsetter det å være en jevn affære på Karmøy. Begge lag skaper sine sjanser og utover endrer vi fra 4-3-3 til 4-4-2 samtidig som vi flytter Kamilla Bruhjell opp på topp. Siste ti satser vi enda mer offensivt når vi legger om til 3-4-3. Da kommer de virkelig store sjansene. Vi har to baller som dansker på streken, samt en heading fra Bruhjell som går like til side for mål.

Søndagens kamp er årsbeste offensivt av oss og vi skaper flere målsjanser enn på de fem første seriekampene til sammen. Vi kombinerer fint offensivt, samtidig som vi varierer fint mellom korte og lange baller. Samtidig mangler vi dog litt på intensiteten og aggressiviteten defensivt. Noe som resulterte i to enkle scoringer i mot og et 0-2-tap. Det er for øvrig vårt første tap siden tredje serierunde mot Frigg 29. april.

Avaldsnes stilte for øvrig med hele 9 A-lagsspillere som alle har mellom tre og ni kamper i Toppserien så langt i år, så de stilte sitt absolutt sterkeste lag. I tillegg er et par spillere til fra dagens lag i A-troppen.

Totalt sett er det en relativt jevnspilt fotballkamp og med tanke på hvor sterkt lag Avaldsnes stilte er det positivt at vi kan skape så mye mot et så bra lag.

Vi takker Avaldsnes for vertskapet og ikke minst takk for støtten til de tilreisende Amazon-supporterne med Henning Glad i spissen.

Nå venter Klepp borte i 2.runde i NM allerede på onsdag. Kampstart er klokken 18:00 på Klepp Stadion og kampen kan følges via våre sosiale medier som vanlig. I tillegg sendes kampen direkte på TV2 Play og på Direktesport.

Mot Klepp blir det for øvrig også en historisk dag. Det blir første gang vi skal spille i gule og blå bortedrakter.

KAMPFAKTA

Lagoppstilling:

Maria Haugen Bueie, Kamilla Bruhjell (K), Kim Dolstra (Ida Livgård Jensen fra 86), Jenni Heng Walaunet, Lise Thomassen Farstad, Ingrid Synnøve Nødland, Selma Nohlqvist-Hansen (Kristina Grøndal fra 46), Mia Rostad Huse (Petrine Strand fra 71, Kaia Wilson fra 79), Emma Pettersen, Julie Lossius, Tuva Hodne

Ubenyttede reserver: Kristine Strømnes, Emma Sannæs Kristiansen, Elise Anne Morris, Frida Holmøy

Scoringer:
1-0: Natalie Velde (8 min)
2-0: Kristina Svandal (22 min)

Gule kort Avaldsnes: Susan Ama Duah,
Gule kort Amazon: Ingen

Tilskuere: ca. 120