Endringer i trenerteamet foran 2024!

Martin Ek Åsheim blir ny hovedtrener fra 2024 etter at Leif Tsolis og Andreas Kristoffer Berge forlater Amazon Grimstad FK ved nyttår.

Hvilken divisjon klubben står i neste sesong vites ikke ennå, da klubben må vente på resultatet i kvalifiseringen mellom Avaldsnes og TIL 2020. Skulle TIL 2020 sende Avaldsnes ned fra Toppserien, så vil Avaldsnes 2 rykke ned fra 2. divisjon. Skulle dette skje, vil den ledige plassen gå til Amazon Grimstad FK.

Til tross for dette har klubben jobbet inn mot flere scenarioer foran 2024-sesongen og hatt lengre dialoger med hver enkelt trener. Gjennom disse samtalene ble det til slutt klart at både hovedtrener Leif Tsolis og assistenttrener Andreas Kristoffer Berge begge takker for seg, hovedsakelig på grunn av pendling. Samtidig ble assistenttrener Martin Ek Åsheim tilbudt jobben som hovedtrener for A-laget til Amazon Grimstad FK for 2024. En jobb han har takket ja til.

Tsolis takker av

Hovedtrener Leif Tsolis kom til klubben i januar etter to sesonger i Sarpsborg 08. Han har bodd delvis i Grimstad, men også mye hjemme i Drammen. Det er hovedsakelig pendlingen mellom de to stedene som har vært mer krevende enn først antatt.

– Leif er en tvers gjennom profesjonell hovedtrener som stiller svært høye krav til seg selv og kvaliteten i arbeidet han gjør. Det har vært et privilegium å bli kjent med ham og jeg er lei meg for at vi ikke får nyte godt av hans ekspertise i årene fremover. Samtidig har jeg full respekt for at pendlertilværelsen har vært krevende og jeg ønsker Leif alt det beste for hans videre trenerkarriere. Vi kommer garantert til å holde kontakten fremover, sier styreleder Kai Arne Halvorsen.

Tsolis legger ikke skjul på at han har blitt glad i klubben og laget, og han setter stor pris på tilliten som har blitt vist fra styret.

– Jeg har stortrivdes i Amazon Grimstad og blitt glad i spillergruppa og alle menneskene i og rundt klubben. Spillergruppa har fremvist stor lojalitet og et ønske om å lykkes, og det er imponerende hvordan de har stått løpet ut i en utfordrende sesong. Jeg setter veldig stor pris på at de har stått i «stormen» sammen med oss, så jeg vil gjerne si tusen takk for nettopp det, sier Tsolis innledningsvis.

– Ønsker også å trekke frem Styret i klubben som har gitt trenerteamet en unik støtte, der vi hele tiden har opplevd stor tillitt. De har lagt alt til rette for oss i trenerteamet, stolt på oss, og latt oss fokusere på sport og fotball. I dagens fotball er støtte og tillitt fra styret og ledelse ingen selvfølge når resultatene butter litt imot, men her har Amazon Grimstad-styret vært aldeles fantastiske. Dere har innfridd på alle økonomiske rammebetingelser og lovnader som ble gitt før sesongen, og mer enn det. Dere har kort og godt vært en drøm å samarbeide med, og jeg føler meg som en heldig hovedtrener, fortsetter han.

Trenerteamet har samarbeidet godt både på og utenfor feltet der deres komplimentere ferdigheter har blitt brukt godt og profesjonelt.

– Takk til mine trenerkollegaer i Martin og Andreas. Dere er verdens beste assistenter, og som er ekstremt dyktige på å gjøre en Hovedtrener så god som mulig. Det er derfor vemodig å skille lag med dere begge nå, men Martin skal ta Amazon-skuta videre, og Andreas har andre spennende prosjekter på gang. Jeg kommer til å savne det gode og profesjonelle samarbeidet i hverdagen, og det gode humøret oss i mellom.

Sportslig gikk det ikke som forventet og håpet i 2023, men utfordringen i år har vært mye større enn noen kunne forutse.

– Det finnes «1000 grunner» til at det har gått som det har gått denne sesongen, og alt henger sammen med alt. De med den reelle innsikten og kunnskapen vet at utgangspunktet har vært utfordrende etter nedrykket fra 1. divisjon i 2022. Utgangspunktet for 2023-sesongen var ikke av den enkle sorten. Det viktigste for min del er at de med nærhet til laget i hverdagen kjenner til faktorene, selv om omverden i hovedsak ser en tabell, og sammenligner resultatene med den stolte Amazon-historien fra tidligere.

– Alt som har skjedd i 2023 har vært under min ledelse, og jeg har overhodet ingen andre å skylde på. Det er mitt ansvar for at vi havnet i en utsatt posisjon. Ønsker derfor å presisere og understreke at dette er mitt ansvar og ingen andres, og at vi gjerne skulle sett oss selv noe høyere opp på tabellen.

– Med dette ønsker jeg alle spillere, trenere, supportere, sponsorer og Styret i Amazon Grimstad FK lykke til videre på ferden. Takk for en lærerik og spennende fotballsesong, og for alle positive minner og opplevelser vi har hatt sammen, avslutter Tsolis.

Hovedtrener Leif Tsolis gir seg. Foto: Emma Sannæs Kristiansen / Amazon Grimstad FK

Berge gir seg

Også Andreas Kristoffer Berge velger å takke for seg etter 2023-sesongen grunnet en del pendling mellom Oslo og Grimstad. Berge har ved siden av jobben som assistenttrener også bidradd til å bygge opp Amazon sin medieprofil til å bli blant de mest produktive klubbene i landet.

– Andreas vil bli savnet – både av styret og spillerne. Han har gjennom hele 2023 vært til stor hjelp for styret gjennom å håndtere administrative oppgaver rundt A-laget. Videre har han satt en ny standard for media-arbeidet som blir vanskelig å følge opp når han drar. Jeg kommer til å følge nysgjerrig med på Andreas sine mange spennende prosjekter, sier Halvorsen.

Berge forteller at han har trivdes godt og har hatt en lærerik sesong med Amazon, men at en del reising mellom Oslo og Grimstad har tæret på.

– Det har vært et veldig lærerikt år i 2023 der man fikk hanskes med mange forskjellige utfordringer. Jeg har stortrivdes i Amazon og i Grimstad fra første til siste stund, men med forpliktelser i Oslo også, blir reisebelastningen stor. Jeg gleder meg likevel til å ta fatt på en siste måned med klubben og jentene før vi skiller lag ved nyttår, sier Berge og fortsetter.

– Jeg må rette en stor takk til Leif og Martin for et fantastisk samarbeid. Et bedre trenerteam er det ikke mulig å få være en del av. I tillegg ønsker jeg også å takke styret for støtten og tilliten vi har hatt gjennom sesongen, samt et meget godt samarbeid rundt det administrative der vi har brukt hverandre godt. Jeg må og takke spillergruppen for et herlig år. Dere er en unik gjeng med et samhold jeg ikke har sett maken til noe annet sted. Alle frivillige rundt klubben og alle supportere må også takkes, og den jobben som ble lagt ned i siste serierunde for å få banen klar var rørende å se. Jeg kommer definitivt til å følge med videre på klubbens ferd, og jeg håper på å få med meg flere kamper i fremtiden fra tribunen.

Assistenttrener Andreas Kristoffer Berge flytter til Oslo. Foto: Emma Sannæs Kristiansen / Amazon Grimstad FK

Ek Åsheim ny hovedtrener

Martin Ek Åsheim fikk tilbudet om å overta som hovedtrener for 2024-sesongen. Dette er et tilbud han nå har takket ja til.

– Vi er svært glade for å signere Martin som hovedtrener. Martin er ung, ambisiøs og seriøs i sin tilnærming til trenerrollen. Han er meget godt likt av spillere og ressurspersoner rundt klubben. Jeg er glad for at vi gjennom Martin får med oss kontinuitet på trenersiden inn mot en ny sesong, sier Halvorsen.

Han selv takker av resten av trenerteamet og takker styret for tilliten.

– Først og fremst må jeg takke Leif og Andreas for to flotte år sammen. To år der jeg har lært masse og samtidig fått rom og tid til å utvikle meg på ulike felt. Tilliten setter jeg stor pris på. Så vil jeg også rette en stor takk til styret som nå gir meg muligheten og viser tillit med å bli tildelt hovedansvaret etter Leif, det føler jeg meg beæret i å få lov til å gjøre. Jeg skal gjøre mitt absolutt ytterste for å fylle rommet Leif gir fra seg, slik at klubben skal kunne bygge videre i en positiv retning. Jeg kommer til å ta med meg all læring som Leif har gitt meg og blande det med egne ideer, tanker og inspirasjon som jeg har bygget meg opp de siste årene.

– Det er et stort ansvar og få lov til å bli hovedtrener for en klubb med en historie det står enorm respekt av, det gleder jeg meg stort til. Nå begynner planleggingen av et 2024 hvor vi skal ta med oss den gode jobben som ble lagt ned i 2023 og utvikle oss på de andre feltene. Jeg kjenner på en skikkelig motivasjon i å ta fatt på nye utfordringer i Amazon Grimstad.

Assistenttrener Martin Ek Åsheim blir ny hovedtrener. Foto: Emma Sannæs Kristiansen / Amazon Grimstad FK