Emma er klar for kamp igjen!

Emma Sannæs Kristiansen kan være lettet, glad og fornøyd etter at hun nå friskmeldt og klar for spill etter korsbåndsopptreningen. Vi gratulerer henne med en fantastisk innsats og vi er imponerte over måten hun har rehabiltert seg på.

– Emma har i opp og nedturer jobbet systematisk og målrettet i en travel hverdag hvor hun har balansert skole, jobb, fotball og skadeforebyggende trening. Dette krever viljestyrke og dedikasjon å stå i. Her har Emma vært enestående og vi er imponert over Emma sin innsats, sier assistenttrener og fysisk trener Martin Ek Åsheim.

Topp fysisk form

Emma har gjennom vinteren, våren og sommeren hatt gode støttespillere rundt seg som har vært med på å hjelpe henne tilbake. I tillegg til vår fysiske trener Ek Åsheim, så har teamet rundt Emma vært godt og bredt.

– Gjennom god dialog med tidligere fysiske trener Daniel André Kristiansen, fysioterapeut Christina Sandvand Omfjord, vår egen lege og fysioterapeut Trygve Hunemo, og Håvard Moksnes fra Idrettens Helsesenter har vi skreddersydd et egentreningsopplegg på og utenfor banen. Dette har gjort at Emma alltid har ligget i strekk for å få optimale resultater på fotballbanen og på styrkerommet. Dette har resultert i god fremgang og at hun nå er i topp fysisk form, sier Ek Åsheim.

Ek Åsheim forteller samtidig om hvordan progresjonen har utartet seg gjennom året.

  • 11. januar begynte hun på steg 1, én og to touch pasninger og rolig føring av ball rett frem.
  • 12. februar begynte hun med vendinger, føring i stor hastighet og skudd med full kraft. Gjøre alle øvelser i kamptempo!
  • 14. mars begynte hun med motspillere som kunne forstyrre og skape enkel kontakt. Her begynte hun å tilvenne seg laget på enkelte øvelser.
  • Utover mars, april og mai har grad av deltagelse på fotballøktene økt og i Juni kunne hun være med på alt utenom spill.
  • Ved starten av oppkjøringen for høstsesongen hadde hun full deltagelse på økter og det har gått glimrende. Nå er hun friskmeldt og klar for kamp!

– Jeg må avslutte med å si at det å jobbe med så målretta spillere som jager etter nye utfordringer og hele tiden trener mer og tøffere enn de skal er inspirerende å jobbe med, sier Ek Åsheim.

– Ser meget godt ut

Også hovedtrener Leif Tsolis er imponert og glad for at Emma nå er tilbake og klar for spill.

– Nå må vi lage en plan og bygge Emma opp på et toppnivå, via vår fysiske trener Martin Ek Åsheim. Til nå har Emma og Martin jobbet systematisk og profesjonelt over lang tid. Emma ser meget godt ut fysisk, mentalt og taktisk i fotballtrening. Med friskmeldt som diagnose, så er det lovende for fortsettelsen og vi er utrolig glade på Emmas vegne. Vi ser virkelig frem til å få henne tilbake på banen, sier Tsolis.

Uvurderlig jobb

Ved siden av opptreningen har Emma også jobbet for klubben. Hun har bidratt på å holde kontroll på alt av utstyrsbestillinger, organisering rundt reiser og bidrat stort på å holde sosiale medier oppe. Dette er en jobb Assistenttrener og medieansvarlig Andreas Kristoffer Berge satt stor pris på.

– Uten Emma hadde det ikke gått så bra som det har gjort. Alt hun har gjort for å bidra har vært uvurderlig. Hun har stått for innhold på Instagram og TikTok både på kampdag og i hverdagen, hun har fikset opp med kjørelister når vi trenger det, styrt alt av bestillinger inn mot vår nye utstyrsleverandør i Umbro, kledd opp hospitanter så alle er i likt tøy på feltet og ellers vært en slags ekstra hånd for meg. Den jobben som Emma har lagt ned utenfor selve fotballen har jeg satt ekstremt stor pris på, sier Berge.

Emma kan få sitt comeback allerede hjemme på Levermyr mot Bryne neste søndag (20. august klokken 15:00).