Det løsnet mot Rosenborg

Søndag satt det både offensivt og defensivt da Rosenborg 2 ble slått med hele 4-0 på Levermyr Stadion.

– Etter stor spillemessig utvikling både offensivt og defensivt, der vi har fått litt dårlig betalt mot gode lag i Avaldsnes 2 og Klepp, så løsnet det mot RBK 2 søndag. Vi var gode offensivt mot Avaldsnes, mens mot Klepp var vi gode i det defensive. Mot Rosenborg søndag fikk vi hektet dette sammen og var gode både i forsvar og i angrep. Det gjorde at vi fikk satt sammen en god prestasjon, sier hovedtrener Leif Tsolis.

Tidlig scoring

Vi fikk nemlig kampen tidlig inn i vårt spor og kun 11 minutter var spilt da kampens første scoring satt. Kim Dolstra og Ingrid Nødland vinner igjen ballen høyt og gir videre til Elise Morris. Hun slår en nydelig pasning til Lise Farstad. Sistnevnte får god tid til å sikte og setter inn kampens første med et nydelig skudd i lengste hjørne. 1-0 hjemme på Levermyr.

Elleve minutter senere satt den igjen. Jenni Heng Walaunet slår ballen inn i feltet på et frispark. Dolstra vinner duellen og ballen havner hos Kristina Grøndal. Hun drar seg forbi et par Rosenborgspillere og setter inn 2-0.

Rosenborg klarte ikke å skape det store de første 45 minuttene. Vi lå godt organisert defensivt og hindret trønderne i å få rommene de søkte. Da var det heller vi som lyktes igjen offensivt fem minutter før hvilen.

Nødland vinner ballen sentralt på et utspark fra deres keeper. Dolstra får ballen og sender en nydelig pasning til Farstad. Farstad drar seg forbi og legger inn langs bakken. Der kommer Julie Lossius stormende inn i feltet og setter ballen opp i nettaket. 3-0 til pause på Levermyr.

Kontrollert andreomgang

Etter hvilen fortsetter vi der vi slapp og ni minutter ut i omgangen satt 4-0. Vi vinner ballen i lavt press og slår raskt kontra. Nødland slår en nydelig ball til Farstad, som kommer seg rundt og legger inn. Keeper mister innlegget og Mia Huse jager på returen og setter inn søndagens fjerde Amazon-scoring.

Utover andreomgang gjør vi fem bytter og får rullert mye på laget etter tre kamper på én uke. Samtidig får også Kristine Strømnes sin offisielle Amazon-debut i målet vårt.

– Jobber for hverandre

Rosenborg kommer ikke nærmere enn et skudd i tverrliggeren fra et frispark på tampen. Ellers ligger vi godt og kontrollerer inn 4-0-seieren.

– Vi får også betalt for å ha en gruppe spillere som har hatt et godt humør og et sterkt samhold hele veien. Alle jobber beinhardt for hverandre og ønsker hverandre det beste. Både de som er ute på banen og de som sitter på benken har siden seriestarten i april løftet og støttet hverandre uansett resultat, sier Tsolis.

– Vi tar på ingen måte av på grunn av en 4-0-seier, men vi er heller ikke et lag som har vært stresset over at vi har ligget et stykke nede på tabellen. Vi har møtt tøff motstand i blant annet Molde og Viking, mens vi har også én kamp mindre spilt enn de fleste av lagene. Det er under fem måneder siden vi var tre spillere, så vi er fortsatt et uferdig lag, men et lag i stor utvikling, fortsetter Tsolis avslutningsvis.

Se scoringene:

Neste kamp er Tiller på bortebane førstkommende lørdag klokken 12:00. Kampen streames ikke, men kan følges live i sosiale medier.

KAMPFAKTA

Lagoppstilling:

Maria Haugen Bueie (Kristine Strømnes fra 76), Kristina Herfindal Grøndal, Kim Dolstra, Jenni Heng Walaunet, Elise Anne Morris (Ida Livgård Jensen fra 76), Selma Nohlqvist-Hansen, Lise Thomassen Farstad (Kaia Wilson fra 65), Ingrid Synnøve Nødland (K), Mia Rostad Huse (Emma Pettersen fra 60), Julie Lossius (Frida Holmøy fra 76), Tuva Hodne

Ubenyttede reserver: Ingrid Hellerud Ihlebekk

Kamilla Bruhjell sto for øvrig over kampen grunnet karantene, men er tilbake igjen mot Tiller.

Scoringer:
1-0: Lise Thomassen Farstad (Elise Morris, Kim Dolstra, Ingrid Nødland) (11 min)
2-0: Kristina Herfindal Grøndal (Dolstra, Jenni Heng Walaunet) (22 min)
3-0: Julie Alexandra Andersen Lossius (Farstad, Dolstra, Nødland) (40 min)
4-0: Mia Huse (Farstad, Nødland) (54 min)

Gule kort Amazon: Ingen
Gule kort RBK2: Åsa Forbord Bergsrønning

Tilskuere: 100