Årets unge spiller i Sarpsborg 08 har signert for Amazon Grimstad

Kristine Strømnes er en ung, lovende keeper fra Sarpsborg 08 som i helgen ble klar for oss.

Kristine Strømnes er en 17 år gammel keeper fra Sarpsborg (hun fyller 18 i mars) som trenerteamet kjenner godt til fra sin tid i Sarpsborg 08 i 2022. Keeperen tok store steg gjennom sesongen med Martin Ek Åsheim som keepertrener. Hun har vist stor treningsiver og har store ambisjoner for egen karriere.

I 2022-sesongen spilte hun 21 kamper i 2.divisjon for Sarpsborg 08, og ble etter sesongen kåret til årets unge spiller i klubben.

– Kristine er en 05-keeper med høye ambisjoner, som ofrer alt for å bli så god som mulig. Hun velger nå å bytte fra en videregående skole i Sarpsborg til en videregående skole på Sørlandet midt i skoleåret. Utelukkende for å bli med på vår toppsatsing her i Amazon Grimstad. Det er ganske rått å gjøre når du går 2. året på videregående, og sier alt om hvilken mentalitet hun har. Kristine liker å trene 5-8 ganger i uka, og hun tåler det også. Det viste hun i Sarpsborg 08 i 2022, der hun for øvrig stod fast i 2. divisjon og utviklet seg stort, sier hovedtrener Leif Tsolis.

– På det menneskelige planet får vi inn en utrolig bra personlighet som er god tvers gjennom, og som alltid setter laget foran seg selv. På banen har hun kommunikasjon og prat som en stor styrke, kombinert med å være en god allround- keeper med stort potensial. For et keeperteam vi har med Kristine, Maria og keepertrener Martin Ek Åsheim, legger Tsolis til.

Kristine startet fotballkarrieren på yngre lag i Hafslund i Sarpsborg, og kom inn til Sarpsborg 08 i 2021. Høsten 2021 startet hun på toppidrett på St. Olav videregående skole i Sarpsborg. Hun er midt i sitt andre år på videregående, men etter god hjelp fra skolen i Sarpsborg har hun nå fått plass på toppidrett på Kristiansand Katedralskole Gimle.

– Kristine er en taktisk klok keeper som har et enormt potensialet. Hun tok store steg i 2022-sesongen og var en avgjørende faktor til at Sarpsborg 08 rykket opp til nye 2.divisjon. Hun har en x- faktor i kommunikasjon med laget og skaper en god trygghet i forsvarsrekka. Sammen med Maria vil vi få et keeperteam med stort potensialet og sunn konkurranse internt, sier assistenttrener og keepertrener, Martin Ek Åsheim.

Vi gleder oss til å få Kristine inn i troppen vår og gleder oss til å kunne jobbe videre med å utvikle henne fremover.