Årets første trepoenger i boks

Lise Thomassen Farstad sørget for jubel på Levermyr da Amazon Grimstad vant sin første seriekamp for sesongen da Vålerenga 2 var på besøk søndag.

Førsteomgang var en jevnspilt affære. Vi slet delvis med presspillet der vi var sent oppe i duellene og slet med å være aggressive nok. Begge lag hadde sine sjanser, men Vålerenga var nok nærmest scoring. Vi gikk dog til pause på 0-0.

I hvilen gjorde vi noen justeringer og fikk umiddelbar respons. Vi glødet mer i presspillet og presset Vålerenga hardt i det bakre leddet deres. De slet med å komme seg ut av egen banehalvdel til tider og vi fikk flere gode muligheter der vi blant annet bommet alene med keeper.

Etter 65 minutter satt den endelig. Elise Morris slo inn i feltet, Lise Farstad dempet ballen, vendet og satt ballen inn nede ved motsatt stolpe. 1-0 på Levermyr.

Etter scoringen fortsatte vi med et godt presspill, men Vålerenga var farlige på overgangene sine. Vi sto likevel bra imot og hindret de største målsjansene, samtidig som vi selv og kom til brukbare muligheter.

Det blir dog ingen flere scoringer og til slutt ender det med 1-0-seier. Årets første trepoenger i boks, og for første gang holdt vi nullen.

Vi er godt fornøyd med responsen til jentene på pausepraten og hvordan vi skrudde til flere hakk etter hvilen. Også godt å holde nullen for første gang denne sesongen, og det var fint å bygge videre på onsdagens cuptriumf med vår andre strake seier. Nå gjelder det å holde det oppe, og være påskrudd også i førsteomgang.

Takk til motstander, gode dommere og ikke minst publikum for at dere tok turen for en fin opplevelse på Levermyr. Vi ønsker også god bedring til Vålerengas Anna Hole-Stenerud, som måtte ut med skade og ble sendt til sykehuset for røntgen.

Nå venter to ukers treningsperiode, før vi møter Herd på Levermyr Stadion lørdag 20. mai klokken 12:00.

PS! Bortekampen vi skulle spilt mot Sogndal lørdag 13. mai er utsatt da Sogndal har to spillere på landslagsoppdrag. Denne er omberammet til onsdag 28. juni.

KAMPFAKTA

Lagoppstilling:

Maria Haugen Bueie, Kamilla Bruhjell (K), Kim Dolstra, Jenni Heng Walaunet, Lise Thomassen Farstad, Elise Anne Morris, Ida Livgård Jensen, Petrine Strand, Selma Nohlqvist-Hansen, Kaia Wilson (Mia Rostad Huse fra 65), Ingrid Hellerud Ihlebekk (Emma Pettersen fra 46)

Ubenyttede reserver: Kristine Strømnes, Emma Sannæs Kristiansen, Ingrid Synnøve Nødland, Frida Holmøy, Marthe Vik

Scoringer:
1-0: Lise Thomassen Farstad (Elise Anne Morris) (64 min)

Gule kort Amazon: Lise Thomassen Farstad

Tilskuere: 100