Amazon videre til 2. runde i NM

Jenni Heng Walaunet ble matchvinner da Amazon Grimstad slo Nanset borte i 1. runde av Norgesmesterskapet.

Onsdag reiste vi til Larvik og nærmere bestemt Meny Nanset kunstgress for første steg på veien til Ullevaal. Kampen starter akkurat som vi vil. Vi får trykket på Nanset tidlig og allerede 15 minutter ut i kampen kunne vi satt det første målet.

Allison Blais kommer alene mot keeper, men keeper redder. På returen er Blais først på ballen og har åpent mål, men hun rives ned av både keeper og den ene stopperen. Dommeren velger dog å la spillet fortsette istedenfor å dømme straffe.

Utover omgangen blir det en kamp med mye dueller og vi er først på mye. Vi skaper en del gode tilløp til målsjanser, men Nanset er gode i egen boks.

30 minutter ut i kampen kommer Lise Thomassen Farstad alene igjennom med keeper etter en glimrende pasning fra Kamilla Bruhjell. Og denne gangen satt den. Hun triller ballen forbi keeper og 1-0-ledelse til oss. Det står seg også til pause.

Etter hvilen får vi en grusom start på 2. omgang.

Nanset scorer allerede tre minutter ut i omgangen på et frispark de la inn, men det ble korrekt annullert for offside. Det tok dog ikke lang tid før de fikk et nytt frispark fra samme posisjon. Denne gang headet Elisabeth Jeppesen inn 1-1-scoringen og denne gang var Nanset på riktig side av offside-grensen. 1-1 etter 51 minutter i Larvik. Like etter scorte Nanset nok en gang på akkurat samme måte, men nok en gang ble det annullert for offside.

Vi får derimot justert oss til slutt og utover omgangen får vi kampen tilbake i vårt spor. Walaunet har blant annet en stor sjanse alene med keeper, men fra litt skrått hold og vanskelig å sette bak Nanset-keeperen som redder.

Men Walaunet var ikke ferdig. 71 minutter ut i kampen slår Selma Nohlqvist-Hansen en fantastisk pasning igjennom til Walaunet. Sistnevnte strekker ut foten og forlenger ballen i lengste hjørnet og 2-1-ledelse til Amazon Grimstad.

Nanset prøver på en sluttspurt, men klarer aldri å komme seg igjennom. Vi skaper heller ikke de store sjansene, men får ballen i de riktige rommene slik at vi får brukt tiden til vår fordel. Dermed ender det med 2-1-seier og vi tar oss videre i cupen.

Med 2-1-seieren onsdag var det for øvrig den første borteseieren til Amazon Grimstad på 364 dager, og forhåpentligvis var det den første av mange fremover.

I neste runde møter vi Klepp borte onsdag 31. mai, mens i neste seriekamp møter vi Vålerenga 2 hjemme på Levermyr. Kampstart er søndag 07. mai klokken 15:00 for de som vil ta turen.