Historie

1947Amazon Grimstad var et av de første kvinnelige fotballagene i Norge. Norges første kvinnefotballkamp ble hold som pauseunderholdning i 1970 på Levermyr stadion. Kampen gikk mellom Amazon og BUL fra Oslo. Amazonspilleren Else Vasstøl scoret det første målet i en norsk kvinnefotball-kamp! Amazon spilte også mot Norges Idrettshøyskole som oppvarming for herrelandslagets kamp mot Sverige i 1971. Dessverre ble ikke laget støttet opp, og etter hvert falt det fra hverandre. Laget gjenoppsto på midten av 1980-tallet, som en del v virksomheten til FK Jerv, og gikk rett fra 5. divisjon i 1991 til 2.divisjon i 1995. Fra og med 23. november 1999 var Amazon uavhengig av fotballklubben Jerv, og ble stiftet som selvstendig klubb; Amazon Grimstad FK.

I 2001 kom Amazon på tredje plass i 2. divisjon avdeling 2, og i 2002 vant de divisjonen, og rykket opp til 1. divisjon. Perioden i 1. divisjon ble langt kortere. I 2003- og 2004-sesongen ble det tredjeplass, men i 2005-sesongen ble det andre plass og opprykk til norsk eliteserie, Toppserien.
Amazon Grimstad debuterte i 2006 med en 6. plass av ti lag. I senere tid har Toppserien økt fra 10 til 12 lag og Amazon sin beste sesong var i 2011 med en 7. plass. 2012 sesongen ble nok en rekord satt når Amazon gikk helt til semifinalen i NM hvor de tok imot Stabæk på hjemmebane. I 2015-sesongen rykket laget ned i 1. divisjon.

Amazon er en klubb med ambisjoner, det betyr at klubben vil arbeide videre med rekruttering og utvikling av unge talenter på Sørlandet. Målet er igjen å bli Toppserielag.

En satsing på Amazons nivå – både i topp og bredde – er ressurskrevende. Det betyr at vi er avhengig av betydelig inntekter fra sponsorer og samarbeidspartnere. For å nå våre mål sportslig er vi derfor også nødt til å nå våre mål økonomisk. Vi mener vi har et godt produkt å tilby våre sponsorer og samarbeidspartnere. Både iht til de som ønsker eksponering, og de som ønsker å bli assosiert med toppidrett og gode resultater. I tillegg til å støtte opp om det lokale idrettslivet.

Amazon har utviklet et markedskonsept hvor vi ønsker å få til avtaler som gavner både klubb og samarbeidspartner. Det er satt sammen ulike pakker som inneholder ulike eksponeringsflater og andre ytelser.

NYTT FOTBALLAKADEMI FOR JENTER
I 2011 startet Amazon Grimstad med grunnlaget for jenters utviklingsmuligheter på Sørlandet. Amazon strekker seg langt for å tilby noe for alle jenter uansett ferdighetsnivå. Det viktigste for Amazon som klubb er at hver avgjørelse blir tatt med den individuelle spillers beste hensikt i tankene. Med en spillersentrert modell er målet å guide spillere både på og utenfor banen. Verdiene man lærer på fotballbanen vil forhåpentligvis gjelde for jentene ikke kun i fotballverden, men også utenfor banen.

Amazon Grimstads mål er å bygge og levere en modell som promoterer deltakelse, så vel som utvikling innenfor jente og damefotballen på Sørlandet. Vi ønsker å ha særlig oppmerksomhet på utvikling av den individuelle spilleren, alt innenfor et positivt læringsmiljø. Denne modellen vil alle spillere som ønsker det, å gå fra bredde til topp. Hvert nivå er spesielt designet for å utvikle og forme den komplette spiller til å ha suksess i Toppserien, Norges profesjonelle serie for kvinner.